Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
8 236

Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny

Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec Kilim Chobi 198x156 ručně tkaný afghánský kilim z vlny

Design našich obytných prostor je pro nás všechny prioritou. To platí zejména pro obývací pokoj nebo ložnici, kde může dobře zvolený etnický koberec Kilim umocnit harmonickou atmosféru. Najít dokonalý kus však není vždy snadný úkol, protože každý koberec Kilim Chobi má jedinečnou krásu. Obzvláště pozoruhodné jsou ručně tkané koberce Kilim, které svou bohatostí barev a vzorů dokážou ohromit každý obývací pokoj nebo ložnici. Tyto afghánské Kilim koberce, dokonale ladí s různými stylovými prvky vašeho interiéru. Koberce Kilim Chobi jsou vyrobeny z vlny, která je nejen odolná, ale také se snadno čistí a udržuje. Tyto autentické koberce Kilim se vyrábějí v provincii Maymanah, kde se k barvení kromě 100% vlny používají i přírodní barviva. Aby byla zajištěna trvanlivost barev, jsou koberce Kilim Chobi ošetřeny několikanásobným praním. Etnické koberce jsou díky své nízké hmotnosti a dobrým tepelně izolačním vlastnostem ideální nejen k dekoraci podlahy, ale také k dekoraci stěn, jako nástěnné koberce nebo tapiserie. Hmotnost středně velkého koberce Kilim do obýváku se po konečném obarvení může pohybovat kolem 3 až 5 kilogramů. Kvalita ručně tkaných koberců je zajištěna pečlivou technikou tkaní, takže si tyto tkané koberce dlouho zachovají svou krásu a dodají vašemu domovu zvláštní atmosféru. Obchod a sklad s koberci Kilim CarpetDepo nabízí široký sortiment těchto vysoce kvalitních ručně tkaných koberců Kilim. Pokud vámi zakoupený koberec Kilim Chobi nebude dokonale ladit s vaším obývacím pokojem, CarpetDepo nabízí bezplatné vrácení zboží, takže si můžete koupit ten nejlepší koberec pro váš domov zcela bez rizika. Ručně tkaný koberec Kilim z obchodu Kilim skutečně pozvedne styl vašeho obýváku nebo ložnice, dodá mu eleganci a jedinečný charakter.

Více informací o BEZRIZIKOVÉM NÁKUPU si můžete přečíst zde!

  • Vyrobeno: Ručně tkané
  • Název: kilim Chobi, Maimana Kelim
  • Místo původu: provincie Maymanah, Afghánistán
  • Materiál: 100% vlna
  • Tloušťka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnost: 1,4 kg/m2
Délka (cm)
198
Šířka (cm)
156
Čtvereční metry (m²)
3,0888
Číslo článku
102993
Materiál
Vlna
Tloušťka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručně tkané
Místo původu
Afghánistán
dodací lhůta
3 pracovní dny
Platební metody
Platba na dobírku, Barion, Bankovní převod, PayPal
Právo na odstoupení
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na dopravu
Doprava zdarma nad 1 286 Kč (161 Kč)
na skladě
8 236
Podrobnosti

Video o koberci Kilim Chobi

 

Výroba afghánských koberců Kilim

Výroba afghánských koberců Kilim je pozoruhodný proces, který probíhá v afghánské provincii Maymanah, kde místní turkmenské a uzbecké ženy vyrábějí tato umělecká díla ve svých domovech. Tkalcovské stavy, na nichž se koberce tkají, jsou velké a jednoduché, na výrobu 3-4 metrů čtverečních Kilimu je zapotřebí 4-5 kilogramů vlněné příze. Afghánské ženy, které tkají koberce, aby doplnily příjem své rodiny, se také starají o chod domácnosti a zajišťují vzdělání svých dětí. Od útlého věku se učí umění ručního tkaní, které je důležitou součástí afghánské kultury a které vykonávají z vlastní vůle, a není proto považováno za nucenou dětskou práci.

Muži se této činnosti věnují jen zřídka, takže se nepodílejí na udržování této tradice. Tkalci koberců dostávají od obchodníka pravidelnou odměnu za práci na hotové části koberce, což stabilizuje jejich finanční situaci. Ani když přijedou hosté, nepřestávají tkát úplně, protože se do tkaní často zapojují i ženské členky hostující komunity, což posiluje soudržnost komunity a kulturní identitu.

Dokončení středně velkého koberce Kilim Chobi, přibližně 150x200 cm, může trvat 2-4 měsíce. Jakmile je tkaní dokončeno, obchodník odveze Kilim k vyčištění a důkladnému vyprání. Poté se suší na horkém slunci nebo v případě nepříznivého počasí pomocí větráků. Tyto koberce Kilim jsou poté odeslány do skladu společnosti CarpetDepo v Evropě, odkud jsou zákazníkům v České republice doručeny během 2-3 pracovních dnů. Doufáme, že oceníte tyto etnické koberce, které jsou nejen výsledkem dlouhého a pečlivého procesu, ale také ztělesňují starobylou kulturní tradici.

Autentické koberce Kilim jsou výjimečné nejen svou fyzickou krásou, ale i kulturní hodnotou. Za desítky let našich zkušeností jsme osobně navštívili domovy mnoha tkalců koberců, abychom se ujistili, že tkaní není spojeno s nucenou dětskou prací. Pro společnost CarpetDepo je nesmírně důležité, aby výroba probíhala udržitelným způsobem, který respektuje lidská práva a nepodporuje rodiny zapojené do výrobního procesu, kde jsou děti nuceny pracovat místo učení. Tyto středně velké vlněné Kilimské koberce jsou ideální volbou do obývacího pokoje nebo ložnice, protože jsou nejen praktické a odolné, ale také dodávají místnosti estetickou hodnotu a vytvářejí útulnou a elegantní atmosféru. Skutečné ručně tkané koberce dokáží díky svým jedinečným vzorům a barvám vytvořit v každé domácnosti zvláštní atmosféru.

 

Výroba koberce Kilim

 

Jak pečovat o koberec Kilim?

Přestože péče o koberec Kilim Chobi nevyžaduje žádné speciální znalosti, je nezbytné dodržovat určité kroky, aby se zachovala jeho estetická hodnota a trvanlivost v průběhu času.

Pokud dojde ke znečištění Kilimu, neměl by se nechat uschnout; doporučuje se okamžitě zasáhnout. V případě méně silných skvrn může být účinná mírně navlhčená utěrka. Dbejte na to, abyste koberec příliš nenamočili.
Alternativou je pěna na čištění koberců, která je výbornou volbou pro čištění vlněných koberců a je snadno dostupná v obchodech. Před použitím pěny ji vyzkoušejte na malé ploše koberce, abyste se ujistili, že nepoškodí materiál nebo barvu Kilimu.
V případě závažnějších skvrn nebo pokud chcete důkladnější čištění po několika letech, doporučujeme využít služeb odborníka na čištění koberců, který zajistí profesionální čištění.
Pravidelné vysávání a čištění skvrn pomůže udržet stav a vzhled vašeho koberce Kilim po dlouhou dobu. Při vysávání používejte nejnižší nastavení přístroje, protože koberce Kilim neabsorbují prach, takže čištění je rychlé a snadné.
Příležitostně se také doporučuje vyčistit plochu pod kobercem Kilim, aby nedošlo k poškození moly.
Dbejte na to, abyste na koberec Kilim nepokládali těžký nábytek, protože ten může časem poškodit vazbu koberce Kilim.
Tyto techniky čištění je vhodné používat i pro afghánské Kilimy a jiné etnické koberce Kilim, aby byl koberec v obývacím pokoji nebo ložnici dobře ošetřený a čistý.

 

Je důležité si uvědomit, že starým zvykem bylo koberce Kilim zavěšovat a čistit je tlučením klepačkou na koberce, ale tato metoda může být pro ručně tkané koberce Kilim i jiné ručně vyráběné koberce škodlivá.

 

čistit je klepačkou na koberce

 

Tradiční afghánské Kilimy

Tradiční koberce Kilim jsou oblíbené po celém světě pro svou výjimečnou kvalitu. Charakteristickým rysem koberců Kilim Chobi je, že jsou hustší a kompaktnější než jiné etnické koberce Kilim, což se přičítá jedinečnému způsobu tkaní. Díky tomuto způsobu tkaní jsou afghánské Kilimské koberce tenčí a rychleji se tkají než koberce vázané. Vzory autentických koberců Kilim jsou ve starobylém stylu, ale zahrnují také moderní vzory, které vyhovují současným potřebám. Koberce Kilim Chobi jsou obzvláště oblíbené, protože jejich barevnost harmonicky ladí s většinou domácích interiérů a vynikají příznivou cenou. Koberce Kilim Chobi jsou v domácnosti univerzální: lze je zavěsit na zeď jako nástěnný koberec nebo je umístit konvenčně na podlahu. Tyto kusové koberce Kilim mohou být vynikající volbou do obýváku, kde mohou dotvářet náladu místa. Etnické koberce mají zvláštní uměleckou hodnotu, která vyniká nejen jejich estetickým vzhledem, ale také historickým a kulturním významem. Ručně tkané Kilimské koberce jsou poctou afghánským tradicím a řemeslné zručnosti, díky čemuž je každý kus jedinečný a osobitý. Koberce Kilim vyrobené z přírodní vlny dodají každému obývacímu pokoji nebo ložnici útulnou a příjemnou atmosféru.

koberec Kilim 140x200

Jsme přesvědčeni, že s ručně tkaným kobercem Kilim, který jste si u nás zakoupili, budete velmi spokojeni. Doufáme, že tento vysoce kvalitní ručně tkaný koberec budete rádi používat a dlouho se z něj těšit.


Údaje
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Číslo článku
102993