Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
16 223

Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim

Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim
Koberec Kilim Chobi 202x306 Ručně tkaný koberec Kilim

Zdobení našich domovů je vždy vzrušující úkol, ale nákup dokonalého etnického kelim koberce do obývacího pokoje může být výzvou, protože každý kus je krásný a jedinečný. Tento ručně tkaný kelim koberec je mimořádně působivý a má bohaté barvy, takže může vytvořit ohromující efekt v každém obývacím pokoji. Barvy a vzory afghánských Kelim koberců dokonale splynou s náladou vašeho obývacího pokoje. Vlněné kelim koberce se snadno čistí a vysávají, takže jejich údržba je jednoduchá a bezproblémová. Afghánský Kilim koberec je vyroben ze 100% vlny, což zaručuje vynikající odolnost a dlouhou životnost. Je vyroben v afghánské provincii Maymana a barven přírodními barvivy. Chobi Kelim koberec je čtyřikrát praný, aby byla zajištěna jeho trvanlivost a zářivé barvy. Vlněné Kelim koberce původně vyráběly kočovné kmeny a používaly je k zahřívání svých stanů. Díky své nízké hmotnosti a dobrým izolačním vlastnostem je Vintage Kilim koberec ideální nejen na podlahu, ale i na zdobení stěn. Obsah vlny v afghánském Kelim koberci je přibližně 1,2 kilogramu na metr čtvereční, takže hmotnost velkého Kelim koberce po obarvení je přibližně 7-9 kilogramů. Díky pečlivému ručnímu tkaní je Vintage Kelim koberec jedinečným kouskem v každém obývacím pokoji, který vytvoří zvláštní atmosféru. Obchod a sklad s kelim koberci CarpetDepo nabízí široký sortiment vysoce kvalitních ručně tkaných koberců Kilim. Pokud se zakoupený koberec Kilim Chobi nehodí do vašeho obývacího pokoje, obchod s Kelim koberci CarpetDepo nabízí bezplatné vrácení zboží z České republiky, takže si můžete bez rizika objednat požadovaný kus. Jedinečný ručně tkaný Kelim koberec, který je k dostání ve skladu CarpetDepo, může být skutečnou ozdobou obývacího pokoje a dodat vašemu prostoru jedinečný styl a eleganci.

 

Více informací o BEZRIZIKOVÉM NÁKUPU si můžete přečíst zde!

  • Vyrobeno: Ručně tkané
  • Název: Chobi Kelim, Maimana Kilim
  • Místo původu: provincie Maymanah, Afghánistán
  • Materiál: 100% vlna
  • Tloušťka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnost: 1,4 kg/m2
Délka (cm)
306
Šířka (cm)
202
Čtvereční metry (m²)
6,1812
Číslo článku
103186
Materiál
Vlna
Tloušťka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručně tkané
Místo původu
Afghánistán
dodací lhůta
3 pracovní dny
Platební metody
Platba na dobírku, Barion, Bankovní převod, PayPal
Právo na odstoupení
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na dopravu
Doprava zdarma nad 1 286 Kč (161 Kč)
na skladě
16 223
Podrobnosti

Video o koberci Kilim Chobi

 

Proces výroby afghánského koberce Kilim

Koberce Kilim Chobi v afghánské provincii Majmán vyrábějí převážně turkmenské a uzbecké ženy ve svých domovech. Ke tkaní Kilim koberce do obývacího pokoje se používá větší, ale jednoduchý tkalcovský stav, který vyžaduje asi 7-9 kilogramů vlněné příze na výrobu 5-6 metrů čtverečních koberce Kilim Chobi. Afghánské koberce Kilim vyrábějí hlavně ženy, které kromě práce v domácnosti doplňují příjmy svých rodin a zajišťují vzdělání svých dětí. I mladé dívky se již v raném věku učí techniku ručně tkaných koberců Kilim, která je součástí afghánské kulturní tradice a není považována za nucenou dětskou práci, neboť je vykonávána dobrovolně. Muži se do tkaní Kilimů zapojují méně, a proto jsou z této tradice spíše vyloučeni. Tkalci jsou za svou práci placeni průběžně, obchodník jim platí týdně za každou dokončenou část koberce kilím, čímž je zajištěna jejich finanční situace. Když do domů tkalců přijdou hosté, ženy musí vařit, ale tkaní koberce Kelim se nezastaví. Hosté ženského pohlaví pomáhají s tkaním a zároveň si užívají dobrou konverzaci nebo šálek čaje, čímž posilují ducha komunity a kulturní identitu. Dokončení velkého koberce Kilim o rozměrech asi 200x300 cm může trvat 4-6 měsíců. Jakmile je koberec Kilim Chobi dokončen, obchodník jej odnese do prádelny, kde se důkladně vypere a usuší na slunci, nebo pokud není příznivé počasí, usuší se pomocí větráků. Po dokončení těchto procesů jsou koberce Kilim dovezeny do skladu společnosti CarpetDepo v Evropě a odtud k zákazníkům. Doufáme, že oceníte etnické koberce Kilim, které jsou nejen výsledkem dlouhého pracovního procesu, ale odrážejí také starobylou lidovou tradici. Vintage kilimy jsou výjimečné nejen svou fyzickou krásou, ale také svou kulturní hodnotou. Během desetiletí našeho obchodování s koberci jsme navštívili mnoho tkalců koberců v jejich domovech, abychom se ujistili, že výroba neprobíhá nucenou dětskou prací. Pro nás v CarpetDepo je nejdůležitější etický postoj, že nespolupracujeme s rodinami, kde jsou děti nuceny pracovat místo studia, respektujeme lidská práva a podporujeme udržitelnou výrobu. Tyto vlněné koberce Kilim jsou vhodné zejména do obývacího pokoje, protože jsou nejen praktické a odolné, ale jejich estetická hodnota dodává obývacímu pokoji útulný a elegantní vzhled. Díky svým jedinečným vzorům a barvám jsou ručně vyráběné koberce Kilim jedinečnými kousky, které v každé domácnosti vytvoří zvláštní atmosféru.

 

Výroba koberce Kilim

 

Poklad afghánského umění: koberec Kilim Chobi

Ručně tkaný Kilim koberec je uznávaný a oblíbený po celém světě. Jedinečnou vlastností koberce Kilim Chobi je, že je hustší a kompaktnější než jiné Kilimy, a to díky speciální technice tkaní. Díky této technice jsou afghánské kilimy tenčí a jejich výroba je rychlejší než výroba tradičně vázaných koberců. Vzor koberce kilim Chobi je ve starobylém stylu, ale i ti, kteří dávají přednost moderním vzorům, si mohou najít takový, který bude vyhovovat jejich vkusu. Vintage kilimy jsou obzvláště oblíbené, protože dokonale ladí s většinou barevných schémat obývacích pokojů a jejich cena je pro mnoho lidí dostupná. Koberce Kelim Chobi lze použít mnoha různými způsoby k výzdobě vašeho domova. Lze je použít jako závěsné nástěnné koberce nebo je položit tradičním způsobem na podlahu. Tyto etnické koberce Kilim jsou ideální volbou do obývacího pokoje, kde mohou působit jako ústřední bod místnosti. Afghánské koberce Kilim mají zvláštní uměleckou hodnotu, která je pozoruhodná nejen pro jejich estetickou hodnotu, ale také pro jejich historický a kulturní význam. Ručně vyráběné Kilim koberce nesou dědictví afghánského řemesla a tradic, díky čemuž je každý kelim jedinečný a neopakovatelný. Vlněné koberce Kilim jsou vyrobeny z přírodních materiálů, které přispívají k hřejivé a příjemné atmosféře obývacího pokoje.

 

kelim koberce do obývacího pokoje

 

Jak čistit koberec Kilim?

Péče o koberec Chobi Kilim nevyžaduje žádné zvláštní odborné znalosti, ale je důležité dodržovat několik základních kroků, abyste zachovali jeho krásu a trvanlivost.

  • K odstranění drobných skvrn postačí mírně navlhčený hadřík. Dávejte pozor, abyste Kilim nenamočili. Nečekejte, až skvrna na vašem kilimu zaschne, měli byste jednat okamžitě.
  • Případně můžete použít pěnu na čištění koberců vhodnou na čištění vlny, která je snadno dostupná v obchodech. Před použitím vyzkoušejte pěnu na čištění koberců na malé ploše, abyste se ujistili, že nepoškodí barvu nebo materiál Kilimu.
  • Pokud se však setkáte s odolnějšími skvrnami nebo byste chtěli po několika letech provést větší čištění, doporučujeme využít profesionální službu čištění koberců.
  • Vysávání a šetrné čištění skvrn zachová celistvost a krásu vašeho koberce Kilim na dlouhou dobu. Pravidelné vysávání by se mělo provádět na nejnižší stupeň vysavače, protože koberec Kilim nezadržuje prach, a proto se snadno čistí.
  • Někdy se také vyplatí vyčistit pod kobercem, aby byl kilim chráněn před moly.
  • Dávejte pozor, abyste na koberec Kilim nepokládali těžký nábytek, protože by mohl poškodit vazbu koberce Kilim.

U afghánských koberců Kilim a dalších etnických koberců Kilim byste měli používat také tyto metody čištění, aby byl koberec Kilim ve vašem obývacím pokoji vždy čistý a dobře ošetřený.

 

Je důležité si uvědomit, že existuje stará tradice zavěšování koberců Kilim a jejich otloukání šlehačem na koberce za účelem čištění, tato metoda může poškodit ručně tkaný Kilim koberec stejně jako jakýkoli jiný typ ručně vyráběného koberce.

šlehací tyč na koberce

Doufáme, že s ručně tkaným Kilim kobercem, který si u nás zakoupíte, budete spokojeni a že jej budete rádi používat.


Údaje
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Číslo článku
103186