Máte dotaz?
Neváhejte nás kontaktovat.
Pište ve svém jazyce. info@carpetdepo.com

Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
RRP 2 390 
1 770

Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny

Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny
Koberec kilim Chobi 115x78 ručně tkaný afghánský kilim z vlny

Koupit dokonalý koberec Kilim může být někdy obtížný úkol, protože každý kus má mimořádnou krásu. V obchodě s koberci Kilim CarpetDepo najdete jedinečně bohatý výběr malých rozměrů koberců Kilim Chobi, které mohou být skutečnou ozdobou každé domácnosti. Díky oslnivým barvám a vzorům udělá ručně tkaný koberec Kilim z každé místnosti ohromující prostor. Pestré barvy a vzory koberců Kilim, které jsou vyrobeny z afghánské vlny, se skvěle hodí do každé místnosti nebo i do předsíně. Ručně tkané koberce se snadno vysávají a udržují v čistotě, takže jejich údržba bude hračka. Koberce Kilim Chobi jsou vyrobeny ze 100% vlny, která zaručuje mimořádnou odolnost a dlouhou životnost. Tyto Kilimy se vyrábějí v afghánské provincii Maymanah, kde se Kilimy po výrobním procesu čtyřikrát perou, aby výsledná barva zůstala trvanlivá a zářivá. Kilim byl původně hřejivý textil, který používaly kočovné kmeny ve svých stanech. Lehká váha vlněného koberce Kilim umožňuje nejen zdobit podlahy, ale při zavěšení na stěnu může být také vynikajícím dekorativním prvkem pro výzdobu stěn. Kvalita koberce Kilim z Afghánistánu je bezkonkurenční, takže si můžete být jisti, že se z jeho krásy budete těšit ještě dlouho. Díky jemnému ručnímu tkaní bude každý koberec Kilim Chobi jedinečným kouskem ve vaší domácnosti, který vytvoří výjimečnou atmosféru. Obchod s koberci Kilim CarpetDepo nabízí širokou škálu krásných a vysoce kvalitních vlněných koberců Kilim. Pokud se vámi zakoupený koberec Kilim Chobi nebude dokonale hodit do vaší domácnosti, CarpetDepo vám nabízí bezplatné vrácení zboží, takže si můžete vybrat a koupit vlněný koberec Kilim bez jakéhokoli rizika.

Více informací o BEZRIZIKOVÉM NÁKUPU si můžete přečíst zde!

  • Vyrobeno: Ručně tkané
  • Název: Chobi Kilim, Maimana Kelim
  • Místo původu: provincie Maymanah, Afghánistán
  • Materiál: 100% vlna
  • Tloušťka: cca. 4-5 mm
  • Hmotnost: 1,4 kg/m2
Délka (cm)
115
Šířka (cm)
78
Čtvereční metry (m²)
0,897
Číslo článku
100066
Materiál
Vlna
Tloušťka (mm)
4-5 mm
Výroba
Ručně tkané
Místo původu
Afghánistán
dodací lhůta
3 pracovní dny
Platební metody
Platba na dobírku, Barion, Bankovní převod, PayPal
Právo na odstoupení
30 dní
Záruka
1 rok
Náklady na dopravu
Doprava zdarma nad 1 286 Kč (161 Kč)
na skladě
26
RRP 2 390 
1 770
od: 02.09.2024   do: 29.09.2024
sleva: 26
Úspory 620 Kč
Do ukončení akce zbývá ::
den
hodina
minut
sekundy
Podrobnosti

Video o koberci kilim Chobi

 

Ručně tkaný koberec Kilim je mistrovským dílem afghánského umění.

Afghánské ručně tkané koberce, mistrovské dílo afghánského řemesla, jsou vysoce ceněné a oblíbené po celém světě. Tyto speciální ručně tkané koberce jsou díky speciální technice tkaní obvykle hustší a kompaktnější než jiné typy koberců Kilim. Tato technika umožňuje, aby afghánské ručně tkané koberce měly tenčí strukturu a byly hotové rychleji než koberce vázané. Vzory koberců Kilim Chobi kombinují starožitné a moderní prvky, takže si každý může najít kousek, který bude vyhovovat jeho stylu. Tyto ručně tkané koberce jsou obzvláště oblíbené u interiérových designérů, protože harmonicky ladí s barvami většiny domácností a jsou široce dostupné díky své dostupné cenové kategorii. Koberce Kilim Chobi lze použít k dekoraci domácnosti různými způsoby, ať už jako závěsný koberec na stěnu, nebo jako koberec do předsíně. Tyto etnické koberce mají významnou uměleckou a kulturní hodnotu. Afghánské ručně tkané koberce jsou nejen esteticky příjemné, ale mají také velký historický a kulturní význam. Ručně tkané koberce uchovávají bohatou tradici a dědictví afghánského řemesla, každý z nich je jedinečný a nemá obdoby. Vlněné koberce svým přirozeným použitím materiálů pomáhají vytvářet útulnou a příjemnou atmosféru.

 

Výroba koberce Kilim

 

Výroba afghánského Kilimu

Koberce Kilim čobi v afghánské provincii Majmán vyrábějí převážně turkmenské a uzbecké ženy ve svých domovech. Ke tkaní malého koberce Kilim se používá malý jednoduchý tkalcovský stav, na který je potřeba asi 1-2 kilogramy vlněné příze. Afghánské Kilimy vyrábějí hlavně ženy, které kromě práce v domácnosti doplňují příjem své rodiny a živí své děti. Do afghánské kulturní tradice jsou od útlého věku zapojeny i mladé dívky a tato činnost není považována za nucenou dětskou práci. Muži jsou ve tkaní kilímů méně aktivní, takže se do této tradice spíše nezapojují. Tkalci koberců dostávají za svou práci od obchodníka stálou odměnu za každou část kilimu, kterou dokončili. Tkaní kilimů by se nemělo nikdy přerušit, a to ani v době rodinných událostí, protože je také zdrojem příjmů pro rodiny. V Afghánistánu je tkaní Kilimů součástí ducha komunity a kulturní identity. Dokončení malého koberce Kilim může trvat 1-2 měsíce. Jakmile jsou koberce Kilim Chobi hotové, obchodník je odnese do prádelny, kde se důkladně vyperou a usuší na horkém slunci, nebo pokud není příznivé počasí, používají se k sušení větráky. Po dokončení těchto procesů jsou etnické koberce Kilim exportovány do skladu společnosti CarpetDepo v Evropě a odtud k našim online zákazníkům. Doufáme, že oceníte etnické koberce, které jsou nejen výsledkem dlouhého pracovního procesu, ale odrážejí také starobylou lidovou tradici. Koberce Chobi Kilim jsou výjimečné nejen svou krásou, ale také kulturní hodnotou. Za desítky let našeho obchodování s koberci jsme navštívili mnoho tkalců koberců v jejich domovech, abychom se ujistili, že výroba neprobíhá nucenou dětskou prací. Pro nás v CarpetDepo je nejdůležitější etický postoj, že nespolupracujeme s rodinami, kde jsou děti nuceny pracovat místo studia, respektujeme lidská práva a podporujeme udržitelnou výrobu. Malý koberec Kilim je ideální pro jakoukoli místnost ve vaší domácnosti, protože jsou nejen praktické a odolné, ale také přidávají estetickou hodnotu útulnému a stylovému vzhledu místnosti. Díky svým jedinečným vzorům a barvám jsou ručně tkané koberce jedinečnými kousky, které vytvoří v každé domácnosti zvláštní atmosféru.

 

Koberec Kelim do předsíně

 

Jak čistit vlněný koberec kilim?

K péči o ručně tkaný koberec nejsou potřeba žádné zvláštní odborné znalosti, ale je třeba dodržovat základní kroky údržby, aby si zachoval svůj estetický vzhled a trvanlivost.

Drobné skvrny nejlépe odstraníte mírně navlhčeným hadříkem. Je důležité, aby se koberec Kilim nenamočil. Pokud se na koberec dostane nečistota, jednejte okamžitě, nečekejte, až uschne. Případně můžete použít pěnu na čištění koberců speciálně určenou k čištění vlněných koberců. Před použitím vždy vyzkoušejte na malé ploše, abyste se ujistili, že čisticí prostředek nepoškodí materiál nebo barvy vlněného kilimu.

Pokud dojde k silnějšímu znečištění nebo pokud je časem nutné rozsáhlejší čištění, doporučujeme využít profesionální službu čištění koberců. Vysávání a pečlivé odstraňování skvrn zajistí, že koberec Kilim zůstane dlouho v dobrém stavu. Při pravidelném čištění koberce Kilim používejte nejnižší nastavení vysavače, protože vlněný koberec Kilim nezadržuje prach a snadno se udržuje čistý.

Občas je dobré malý koberec Kilim přemístit, aby nedošlo k poškození způsobenému moly. Dbejte také na to, abyste na koberec Kilim nepokládali příliš těžký nábytek, protože ten může časem poškodit vazbu koberce. Tyto techniky čištění se doporučují i pro afghánské koberce Kilim a jiné vlněné koberce Kilim, abyste je doma udrželi čisté a dobře ošetřené.

Je důležité si uvědomit, že existuje starý zvyk zavěšovat tkané koberce a tlouct je šlehačem na koberce, aby se vyčistily, ale tento proces může být pro každý ručně tkaný koberec škodlivý.

šlehací tyč na koberce

Doufáme, že budete s ručně tkaným kobercem Kilim spokojeni a budete jej rádi používat.


Údaje
Brand name
CarpetDepo
Manufacturer
Bakhtar
Číslo článku
100066